'Snuffelschuur' juli 2020

In de afgelopen tijd hebben wij niet stil gezeten bij Stichting Zorg voor Elkaar. We hebben namelijk een Snuffelschuur gerealiseerd. In deze schuur worden verschillende spullen verkocht door onze deelnemers. We zijn elke werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur open. Komt u ook een bij ons langs?

 

Maatregelen i.v.m. Coronavirus maart 2020

Wij hebben in verband met het Coronavirus de volgende maatregelen genomen:

  • Wij handelen volgens de richtlijnen van de RIVM.
  • Wij zijn alleen open voor deelnemers die het echt nodig hebben. Ze mogen niet komen bij verkoudheidsklachten, koorts, hoesten of keelpijn.
  • Er is dagelijks contact tussen de begeleider en de afwezige deelnemers (en eventueel hun familie). 
  • Wij voeren regelmatig gesprekken met onze deelnemers op het gebied van hun welbevinden.
  • Vrijwilligers zullen voorlopig niet aanwezig zijn op de Zorgboerderij.
  • Wij werken nu nog hygiënischer dan voor de Corona uitbraak.

Wij hopen op jullie begrip voor de genomen maatregelen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en Personeel van Stichting Zorg voor Elkaar

 

Update februari 2020

Speciale kwaliteitsborging voor Zorgboerderijen en Keurmerk 'Kwaliteit laat je zien'

Vanwege de groei van het aantal zorgboerderij is er speciaal een kwaliteitswaarborg voor zorgboerderijen ontwikkeld omdat de kwaliteitssystemen en criteria uit de 'reguliere zorg' niet zomaar te gebruiken is op een zorgboerderij. Met deze methode is kwaliteit van de zorg op de zorgboerderij meetbaar en zichtbaar. Voor de certificering en het verkrijgen van het keurmerk moeten verschillende stappen doorlopen worden. In januari 2019 is de kwaliteit schriftelijk getoetst en goedgekeurd. Begin februari 2020 is een onafhankelijk beoordelaar geweest voor een audit op de locatie. De beoordelaar heeft de zorgboerderij bezocht en het kwaliteitssysteem getoetst. Op 12 februari 2020 heeft Stichting Zorg voor Elkaar het keurmerk  zorgboerderijen 'Kwaliteit laat je zien' van het Federatiebureau Landbouw en Zorg ontvangen.  

Vogelhuisjes Pimpelmees/Koolmees als bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups!

In de lente en de zomermaanden zorgt de eikenprocessierups voor veel overlast. De rups leeft in eiken die door heel Nederland te vinden zijn. De brandharen van de rups kunnen jeuk, uitslag, zwellingen en rode ogen veroorzaken. Dat is erg vervelend voor mensen.

MAAR...verschillende vogels vinden de rups helemaal niet vervelend, omdat ze de rups graag opeten. Daarom is het belangrijk om deze vogels meer aan te trekken in de bomen, zodat wij als mensen minder last hebben van de rups. Het aantrekken van vogels kan onder andere door het ophangen van vogelhuisjes voor de pimpelmees en koolmees!

VOGELHUISJES
De deelnemers van Stichting Zorg voor Elkaar zijn druk bezig om vogelhuisjes te maken voor de pimpelmees en de koolmees!

Wilt u gebruik maken van een natuurlijke bestrijdingsmethode tegen de rups? Bestel dan een mooi zelfgemaakt vogelhuisje! Een vogelhuisje kost € 4,75.

Muziekstudio

Door de deelnemers en praktijkbegeleider is in de afgelopen weken hard gewerkt aan het maken van een eigen muziekstudio.

 

Update mei 2019

Zorgboerderij

Het is ruim twee jaar geleden dat we zijn begonnen met het opzetten van de zorgboerderij van Stichting Zorg voor Elkaar. Allerlei activiteiten zijn ontwikkeld en het gebouw is, daar waar nodig, aangepast. De deelnemers weten ons te vinden en hebben het erg naar hun zin bij ons. Ook zijn we druk bezig geweest met de werkzaamheden voor het behalen van het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' van het Kwaliteitsbureau Landbouw en Zorg. Januari jl. is de eerste schriftelijke toetsing geweest en deze is goed gekeurd. Ook hebben wij de toetsing van de GGD doorstaan, die in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. In het komende jaar gaan we verder aan het werk voor het behalen van het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien'. 

 

Deelnemers

Op dit moment zijn er nog beperkte plaatsen voor nieuwe deelnemers. Mocht u of jij meer informatie willen over een plek bij Stichting Zorg voor Elkaar, dan kunt u/kun jij contact opnemen met Hans Hakvoort via het telefoonnummer: 06-53220550 of via het e-mailadres: stichtingzorgvoorelkaar.marum@gmail.com.

 

Groenten en fruit

In de afgelopen weken zijn er fruitbomen geplant. We hopen volgend jaar hier de eerste vruchten van te kunnen gaan plukken. De tuin en de kas zijn klaar gemaakt voor het komende seizoen. De eerste groenten zijn gezaaid en geplant. Zodra groenten rijp genoeg zijn voor de verkoop, wordt dit vermeld op het verkoopbord dat u bij de weg zult zien staan. 

Bedrijfsauto

De bedrijfsauto is voorzien van logo van de Stichting en reclame van de sponsor. Bedankt sponsor Fripaan aanhangwagens en Kits Reclame!

Maak jouw eigen website met JouwWeb